Plavecká soutěž měst

 

Plavecká soutěž měst

 

Ve středu 4.10.2023 proběhne na našem bazénu stejně tak jako na dalších bazénech po celé České republice akce Plavecká soutěž měst.

Město Rychnov nad Kněžnou v loňském roce díky všem zúčastněným dosáhlo poprvé na 1. místo.


 

Prostřednictvím svého bazénu se mohou každoročně obyvatelé Rychnova a okolí zapojit do jedinečné plavecké akce pro širokou veřejnost.
Nesoutěží ale jednotlivci mezi sebou, ale zápolí celá města o nejvíce získaných bodů. Každý účastník se počítá. Akce běží vždy první říjnovou středu a zapojit se mohou všichni: děti, dospělí, senioři, rodinné týmy, sportovní spolky i školní třídy. K tomu, abyste mohli podpořit své město, stačí uplavat 100 m libovolným způsobem.

Každému účastníkovi se měří čas, a dle předem daných tabulek získá pro město určitý počet bodů (1-28). Děti do 7 let (včetně) a senioři nad 60 získávají automaticky plný počet, bez ohledu na dosažený čas.

Seznam přihlášených měst naleznete zde.

 

Naším hlavním cílem zůstává v prvé řadě podpořit plavání jako vděčnou sportovní aktivitu pro všechny a nabídnout prima akci našim návštěvníkům. 🙂

Více informací o akci se dočtete zde.

 

Děkujeme, že přijdete podpořit své město.

 


 

 

Akci zaštiťuje Česká asociace Sport pro všechny, z.s.
Soutěž vznikla v roce 1992 na propagaci plavání jako vděčné a široce využitelné pohybové aktivity a je určena všem příznivcům tohoto báječného sportovního odvětví.